Scoala

Scopul blogului

Scopul acestui blog este de a fi un liant între părinţi şi şcoală, un instrument care să uşureze schimbul de informaţii referitoare la activitatea copiilor la clasă şi care să facă cunoscute strădaniile şi rezultatele noastre.

ORGANIZAŢIA SALVAŢI COPIII

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

SETează-te pe FIENI ! ( I )


În perioada 04 Mai 2015 – 10 Mai 2015 se va desfăşura în România evenimentul Săptămâna Europeană a Tineretului (SET) – 2015, Ediţia a 7-a, eveniment coordonat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesioanale (anpcdefp).
Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesioanale este o instituţie publică din subordinea MEN infiintata în anul 2005. Agentia a fost desemnată ca Agenţie de implementare pentru programul Erasmus+, în perioada 2014-2020, acesta fiind programul de finanțare al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.

Subsecvent evenimentului umbrelă Săptămâna Europeană a Tineretului (SET) 2015 – Ediţia a 7-a, Şcoala Gimnazială Diaconu Coresi Fieni organizează în perioada 04 Mai 2015 – 08 Mai 2015, evenimentul “SETează-te pe FIENI !”

Responsabilele de proiect sunt: Moraru Camelia, Doamna Nicoleta-Ionela și Istrate Elena, profesoare în cadrul Școlii Gimnaziale Diaconu Coresi Fieni.
Link-ul public al evenimentului nostru este următorul: http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/178

Evenimentul a fost postat de către organizatori şi pe Portalul European pentru Tineret .
 
Detalii evenimentului nostru sunt următoarele: 
       04.05.2015 Subtema 1: " FIII ENEI își descoperă orașul "
    Ne vom plimba prin oraș, vom vizita Primăria Orașului Fieni, Biblioteca Orașului Fieni, Casa de Cultură și vom descoperi oameniii de lângă noi, vom discuta cu ei, le vom afla bucuriile și nevoile, vom afla meseriile practicate de ei și felul în care aceste meserii le asigură un anume statut social.
       05.05.2015 Subtema 2: " Citește si tu "
    Aceasta acțiune se desfășoară în parteneriat cu Biblioteca Orașului Fieni și împreună vom organiza un atelier de lectură în spațiul verde din curtea scolii. Citind, ne vom descoperi pe noi și vom dezbate importanța lecturii în formarea viitorului adult.
        06.05.2015 Subtema 3: " Sănătate pentru tinerii nostri "
      Aceasta acțiune se desfășoară în parteneriat cu CMI Cristina Ilinca și împreună vom desfășura o activitate în care vom afla lucruri noi legate de sănătate și de modalitățile prin care putem să prevenim și să îngrijim. Apoi vom face puțină mișcare, jocurile și concursurile ne vor îmbujora obrajii și ne vor stârni zâmbete și ambiții.
        07.05.2015 Subtema 4: " SETeaza-te pe siguranța online "
     Vom organiza un workshop având ca temă navigarea în siguranță pe internet, în cadrul căruia vom vizualiza filmulețele și vom juca jocurile de pe site-ul http://www.sigur.info/ , vom folosi materialele din kitul voluntarului sigur.info. Apoi, pentru a ne consolida noile cunoștințe, vom dezbate ceea ce am descoperit cu aceasta ocazie.
        08.05.2015 Subtema 5: " Toți suntem fiii unei mari familii "
     Aceasta acțiune se va desfășura în parteneriat cu Asociația Părinților din Școala Diaconu Coresi Fieni, cu Primaria Fieni și cu Biserica Sf. Nicolae Fieni. Pornind de la întrebările copilăriei De ce? Cum? Când? Unde? Cât? Cine? Cui? vom descoperi prin intermediul jocului frânturi de cultură și civilizație locală, românească și europeană.

        ORICINE ESTE BINEVENIT !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu