Scoala

Scopul blogului

Scopul acestui blog este de a fi un liant între părinţi şi şcoală, un instrument care să uşureze schimbul de informaţii referitoare la activitatea copiilor la clasă şi care să facă cunoscute strădaniile şi rezultatele noastre.

ORGANIZAŢIA SALVAŢI COPIII

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

HOUR OF CODE sau ORA DE PROGRAMARE la Fieni

  

          În săptămâna 08.12.2014 -14.12.2014 s-a desfăşurat la nivel mondial Computer Science Education Week (Săptămâna Educaţiei în Ştiinţa Calculatoarelor). În cadrul acestei săptămâni a avut loc evenimentul HOUR OF CODE (Ora de Programare sau Ora de Cod).
             România s-a alăturat şi ea evenimentului internaţional Hour of Code, oferind profesorilor şi elevilor din întreaga ţară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Obiectivul campaniei Hour of Code a fost acela de a atrage toţi elevii din România de la grădiniţă până la facultate şi profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidenţieze faptul că programarea nu este complicată, ci din contră, este socială şi distractivă.
           Proiectul este unul global şi este susţinut de Barack Obama, Bill Gates, Mark Zukerberg, guverne ale ţărilor din Europa şi lideri de opinie din întreaga lume, care, împreună, susţin că tot mai mulţi copii ar trebui să înveţe programare.


            "Hour of Code este proiectat să demitizeze programarea şi arată că informatica este o ştiinţă accesibilă, oricine poate învăţa elementele de bază", a spus Hadi Partovi, fondator şi CEO al Code.org.(organizatorul evenimentului la nivel mondial) "Anul trecut,(2013 n.r.) într-o săptămână, 15 milioane de elevi au încercat o oră de programare. Acum noi ţintim spre 100 de milioane în întreaga lume pentru a demonstra că cererea pentru educaţie relevantă în informatică în secolul 21 traversează toate frontierele şi nu cunoaşte graniţe."

                 „Cred cu tărie că educaţia este cheia regenerării unei naţiuni şi nu consider că trebuie privită altfel decât ca o prioritate indiscutabilă a oricărei societăţi sănătoase”, a spus Klaus Iohannis. “Într-o lume în care ascensiunea tehnologiei este fulminantă, avem datoria de a ne îndruma tinerii către studiul programării. Aceste cunoştinţe şi abilităţi sunt importante pentru viitorul fiecărui tânăr în parte, dar şi pentru viitorul naţiunii române în ansamblu. De aceea, sunt bucuros să mă alătur săptămâna aceasta tuturor elevilor, profesorilor şi ONGurilor care susţin importanţa programării la cel mai mare eveniment de educaţie la nivel mondial, ''Hour of Code". Văd utilitatea acestui proiect în şansa generaţiilor viitoare în ceea ce priveşte inovarea, dezvoltarea şi progresul. Aveţi tot viitorul înainte şi de aceea îndemn fiecare tânăr să fie un participant activ la schimbarea de care are nevoie acum România! Da, se poate! :) ”

          „Hour of Code este un proiect remarcabil”, a spus Smiley. „Poate naşte pasiuni sau ne poate face pur şi simplu să întelegem mai uşor şi mai bine lumea în care trăim. Nu e nevoie de cunostinţe speciale, e distractiv, iar câştigul este extraordinar. Copiii şi tinerii de astăzi sunt captivaţi de tehnologie şi îşi petrec ore în şir în faţa unui computer, a unei tablete sau a unui telefon. Acum au posibilitatea să vadă ce se află dincolo de jocul lor preferat sau de website-urile pe care navighează zilnic, să îşi lărgească orizonturile de dezvoltare şi să se integreze mai uşor în societatea tehologizată în care trăim.”

           Şcoala Gimnazială Diaconu Coresi Fieni a fost reprezentată în acest proiect de Clasa I C step by step „Albinuţele vesele”. Împreună, copii şi învăţătoare, am făcut primii paşi în lumea programării şi, spre surprinderea noastră, nu a fost greu deloc. Am profitat de acest eveniment şi beneficiind de tutorialele puse la dispoziţie de către organizatori am intrat în fascinanta lume a programării, scriind linii de cod cu Anna şi Elsa (din filmul de animaţie Frozen) sau cu simpaticele Angry Birds. Cei care au finalizat programul au primit certificate de participare la Hour of Code.
                Cu siguranţă anul viitor nu vom lipsi din acest program şi vom avansa cu pregătirea noastră în domeniul programării.



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu