Scoala

Scopul blogului

Scopul acestui blog este de a fi un liant între părinţi şi şcoală, un instrument care să uşureze schimbul de informaţii referitoare la activitatea copiilor la clasă şi care să facă cunoscute strădaniile şi rezultatele noastre.

ORGANIZAŢIA SALVAŢI COPIII

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

MADE IN FIENI SAU CUM UNEŞTE CRĂCIUNUL EUROPA

 

 

 

 

 

 

European Christmas Tree Decoration Exchange

Schimb de decorațiuni pentru Bradul de Crăciun European       European Christmas Tree Decoration Exchange - Schimb de decoraţiuni pentru Bradul de Crăciun European este un proiect internaţional în care a fost implicată şi Clasa I step by step ”Albinuţele vesele” din cadrul Şcolii Gimnaziale Diaconu Coresi Fieni. Este vorba despre un proiect care a presupus realizarea şi schimbul de decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, un proiect iniţiat de Centrul EUROPE DIRECT Llangollen din Marea Britanie ce s-a derulat în perioada octombrie – decembrie 2014.
           În acest proiect au fost implicate peste 200 de şcoli din ţările europene. Fiecare partener a realizat podoabe pentru Bradul de Crăciun şi, de asemenea, a adăugat alături de decoraţiunile realizate un pachet cu informaţii cu privire la modul în care este sărbătorit Crăciunul în zona sa, tradiţiile şi obiceiurile locale, precum şi reţete culinare specifice care sunt preparate de Crăciun în  Europa.

        Clasa noastră, ca reprezentant al Şcolii Gimnaziale Diaconu Coresi Fieni, a facut parte din grupa 4 a proiectului, alături de alţi 34 de parteneri. Cu mic cu mare ne-am străduit şi am muncit, iar în data de  21.11.2014, de la şcoala noastră au plecat spre întreaga Uniune Europeană 34 de pachete cu decoraţiunile şi materialele realizate de noi. Apoi, am aşteptat cuminţi, dar plini de nelinişti interioare cadourile de Crăciun de la şcolile partenere din Europa, cu ajutorul cărora ne-am propus să împodobim un "Brad de Crăciun European".
          Încet, încet, pachetele au început să sosească şi au adus cu ele nu numai podoabe din ţările de origine ale expeditorilor, ci şi multă căldură şi entuziasm, construind astfel o punte de legătură ce a unit ţările europene într-un efort comun, un efort ce a adus multă bucurie în inimile copiilor.

          Și iată-ne pregătiţi să împodobim Bradul European à la Fieni. Am lansat invitaţii, iar prietenii noştri au răspuns prompt, dornici să ne fie alături la ceas de mare bucurie. Vlăduţ Andreescu, managerul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște, Camelia Moraru şi Adrian Clipea, directorii  şcolii noastre, au împodobit alături de noi bradul de Crăciun. Ne-am minunat de podoabele realizate de copiii europeni şi pentru a simţi mai bine spiritul Crăciunului ce se apropie am mâncat cozonac şi am băut ceai de fructe de pădure cu scorţişoară.
           La final am privit încântaţi Bradul made în Fieni şi am rostit cu voce tare o constatare pe care fiecare a rostit-o în inima sa: CRĂCIUNUL UNEȘTE EUROPA!

     Mulţumim pentru includerea în acest proiect Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, în special managerului acestui centru, Vlăduţ Andreescu şi, nu în ultimul rând celor care au fost alături de noi sprijinandu-ne financiar, primarului oraşului Adriean Budoiu şi Părinţilor.


        Link public al proiectului: www.europedirectllangollen.co.uk rubrica "XMAS EXCHANGE"

       Mai jos vă prezentăm câteva din fotografiile realizate cu ocazia acestui eveniment:


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu