Scoala

Scopul blogului

Scopul acestui blog este de a fi un liant între părinţi şi şcoală, un instrument care să uşureze schimbul de informaţii referitoare la activitatea copiilor la clasă şi care să facă cunoscute strădaniile şi rezultatele noastre.

ORGANIZAŢIA SALVAŢI COPIII

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Copiii din Europa își oferă unul altuia mâinile lor, mintea lor, inima lor !

        Children in Europe give each other their hands, their mind, their heart este un nou proiect pe care clasa noastră îl desfășoară în acest an împreună cu  39 de parteneri din 14 țări europene: Azerbaijan, Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, România, Slovenia, Spania și Turcia. 

       Proiectul își propune să conducă elevii noștri spre obținerea cu toate simțurile a unor cunoștințe despre colegii lor din diferite școli europene: ne vom asculta unii pe alții, ne vom vedea, vom încerca mâncarea noastră, ne vom informa cu privire la interesele și hobby-urile noastre, ne vom juca unul cu altul, vom găsi noi modalități de înțelegere, ne vom scrie scrisori, într-un cuvânt ne vom distra  de minune.

     Link-ul public al proiectului: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p105284 
        
          Încercăm tot timpul să ne promovăm țara, orașul, școala și facem tot posibilul să dovedim cât de minunați suntem. Chiar am fost surprinși să descoperim că alții nu sunt mai buni decât noi, doar că au acces la o bază de resurse și instrumente educaționale foarte dezvoltată și au un rol clar în societate, un rol demn, bine conturat și respectat, un rol ce conduce spre un status social care crește încrederea în propriile forțe. În rest .... suntem la fel. Poate chiar mai buni, însă pentru asta trebuie să pierdem ceva... Nu-i corect, dar poate acest lucru ne va învăta să copilărim din când în când cu copiii nostri.
         Întâmplarea a facut ca partenerul din Germania de la Theo-Betz-Schule, d-na învățătoare Inge Keck, care este și fondatoarea acestui proiect, să ne mărturisească că printre elevii săi se găsește și un copil român. Părinții lui au plecat din România în căutarea unei vieți mai bune. Pentru început au mers în Italia. Băiatul a trebuit să învețe limba italiană și să meargă la grădinița italiană. Apoi, părinții lui au plecat în Spania, iar el a trebuit să învețe limba spaniolă și să frecventeze gradinița spaniolă. Acum părinții lui sunt în Germania. Băiatul trebuie să învețe limba germană și frecventează școala germană, iar după școală merge la niste cursuri adiționale care îl ajută să se integreze mai bine. Acum el are 8 ani și-și pune întrebări despre copilăria lui. Iar ea, Inge își pune întrebarea, îndreptățită de altfel: De ce au nevoie copiii? Acesta este desenul lui:



         Mai jos am postat un filmuleț făcut de noi pentru prezentul proiect, un filmuleț care subliniază o părticică din activitatea noastră aferentă lunii Noiembrie:

Romanian food is positive:
       

           Nu vă faceți griji! Nu am uitat de matematică, adunăm și scădem bine, chiar dacă uneori mai suntem neatenți. În curând chiar o să avem o Petrecere cu socoteli. Toată lumea este binevenită, însă dacă cineva nu va ști să socotească nu va primi bomboane. 
          De asemenea, citim din ce în ce mai bine.
          Haideți, să copilărim împreună!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu