Scoala

Scopul blogului

Scopul acestui blog este de a fi un liant între părinţi şi şcoală, un instrument care să uşureze schimbul de informaţii referitoare la activitatea copiilor la clasă şi care să facă cunoscute strădaniile şi rezultatele noastre.

ORGANIZAŢIA SALVAŢI COPIII

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

100 de jocuri ale copilăriei


        

     
       Astăzi am demarat oficial proiectul internațional "100 de jocuri ale copilăriei (100 games of childhood)" derulat prin intermediul platformei etwinning
             Este un proiect ce implică activitatea a 59 de parteneri din 8 țări europene: Estonia, Georgia, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Spania și Turcia.          
          Tema proiectului se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. Activitățile sunt concepute astfel încât să dezvolte la copii o serie de calități ce se vor inerente în civilizația modernă: solidaritate, corectitudine, toleranță, respect, creativitate, imaginație, colaborare.  
        Proiectul este împărțit în opt teme care sintetizează opt categorii principale de jocuri: jocuri de dezvoltare personală,  jocuri de rol, jocuri tradiționale specifice fiecărei țări, jocuri de dezvoltare a vorbirii, jocuri de societate, jocuri din copilăria părinților, jocuri de cercetare și jocuri cu reguli impuse.
    Link-ul public al proiectului este următorul: http://twinspace.etwinning.net/290/home .
          "100 de jocuri ale copilăriei" este un proiect drag nouă, un proiect care ne-aduce aminte de perioada copilăriei și ne pune la dispoziție instrumente care ne vor permite să ne desprindem elevii de calculator, de tabletă, oferindu-le și o altă alternativă mai practică, mai plină de energie care să stimuleze spiritul de echipă și spiritul competitiv, toate acestea printr-o socializare reală, prin contact direct cu colegii lor.
       Așadar, astăzi am pornit la drum, ne-am prezentat partenerilor noștri, am realizat afișul proiectului și sloganul aferent acestuia.
             Sloganul nostru este: 
         "Fiecare copil e un joc inocent, vesel, curios ! Să copilărim împreună !
              


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu